Vijf tips om het perfecte maatshirt te vinden

Een overhemd op maat kan een leuke manier zijn om een unieke, stijlvolle look te creëren. Of je nu op zoek bent naar een overhemd voor op kantoor of een avondje uit, het vinden van het juiste maatoverhemd is belangrijk. Hier zijn vijf tips om je te helpen je perfecte maatshirt te vinden.

Tip 1: Kies je stof zorgvuldig

Bij het uitzoeken van een maatshirt is het belangrijk om stoffen te kiezen die comfortabel en onderhoudsvriendelijk zijn. Katoen is meestal een goede keuze omdat het zacht, duurzaam en ademend is – ideaal voor elke gelegenheid. Andere stoffen zoals linnen en zijde kunnen ook worden gebruikt, maar vereisen meer zorg bij het wassen en strijken. Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke vezels of een gevoelige huid hebt, kun je bamboe proberen, omdat het zowel hypoallergeen als antimicrobieel is.

Tip 2: Zorg voor de juiste pasvorm

Het vinden van een goed passend overhemd is belangrijk voor het creëren van een gepolijste look. Voor de juiste pasvorm dien je letten op de lengte van de mouwen (u wilt ze niet te lang of te kort) en de schouderbreedte (zorg ervoor dat ze niet te strak zitten). Let ook op de ruimte op de borst; als je van plan bent meerdere lagen onder je overhemd te dragen, zorg er dan voor dat de borst niet te strak zit, zodat je zich niet de hele dag ongemakkelijk voelt. Controleer tot slot hoe lang je overhemd zowel voor als achter is; als het in een van beide richtingen te kort is, ziet het er niet goed uit.

Tip 3: Denk na over je kraagstijl

Er zijn verschillende soorten kragen beschikbaar bij het kopen van een maatshirt – van klassieke puntkragen tot gespreide kragen en button-down varianten. Welk type kraag je kiest, hangt af van je gezichtsvorm en de look waar je voor gaat; sommige kragen zijn beter geschikt voor formele gelegenheden, terwijl andere beter werken in meer casual settings. Zorg ervoor dat je verschillende stijlen past voordat je je definitieve beslissing neemt.

Tip 4: Besteed aandacht aan knopen en manchetten

Als je op zoek bent naar een maatshirt, let dan op details als knopen en manchetten. Afhankelijk van de stijl van je overhemd – een Franse manchet kan geschikt zijn en gewone manchetten niet – zijn er verschillende maten knopen (van kleine parelknopen tot grote metalen knopen). Overweeg bovendien of je je manchetten en kraag al dan niet met knopen of drukknopen wilt vastmaken; dit geeft je outfit een extra vleugje verfijning of nonchalance, afhankelijk van welke optie je kiest.

Tip 5: Ken je maten

Tot slot, zorg ervoor dat je je maten kent voordat je een maatshirt koopt. Dit zorgt ervoor dat wanneer je online bestelt of persoonlijk een kleermaker bezoekt, zij je precies kunnen bieden wat je nodig heeft zonder dat je hoeft te raden naar maten of onnodig heen en weer moet reizen tussen winkels/kleermakers/online winkels om verschillende overhemden te passen totdat er eindelijk een goed past. Het kennen van je exacte maat helpt ook om afval te verminderen, omdat kleermakers geen extra materiaal hoeven te gebruiken vanwege onjuiste maten van klanten die vooraf niet 100% zeker waren van hun maat.

Conclusie                                     

Een overhemd op maat kan precies zijn wat je nodig hebt als je een elegante en toch comfortabele look wilt wanneer je elke dag uitgaat of naar je werk gaat. Met deze vijf tips in gedachten, zou iedereen die op zoek is naar zijn perfecte maatshirt geen moeite moeten hebben om iets te vinden dat mooi werkt en er ook fantastisch uitziet. Denk eraan: als je van tevoren je maten weet, bespaar je tijd bij het winkelen en verklein je de stofverspilling als je iets speciaal voor jou laat maken.

Bron: Pakkend Amsterdam