Profuomo overhemden

Profuomo overhemden

Profuomo is een premium Nederlands merk. De ontwerpers van Profuomo overhemden combineren de traditionele methodes met de technologie van de toekomst. Hierdoor ontstaan trendy maar ook zeer luxe overhemden. De slogan van profuomo is dan ook: One eye on the past, the other looking tot the future!

De geschiedenis van het profuomo overhemd

In 1934 is het familiebedrijf Profuomo opgericht door de heer Heinz Michaelis. De kwaliteit is door de drie generaties heen nog steeds hetzelfde doordat steeds weer dezelfde filosofie gebruikt wordt: Overhemden en meer kleding van uitstekende kwaliteit door elke fase van ontwerpen en produceren met zorg en aandacht te doorlopen. Door veel overleg en beraad produceert Profuomo nog steeds kleding van zeer hoge kwaliteit. De naam Profuomo bestaat uit twee woorddelen. Prof = Professional en Uomo = Man in het Italiaans.

Kwaliteit van Profuomo overhemden

De overhemden van profuomo worden gemaakt van de beste stoffen, zoals Twill, Oxford en Panama Oxford. Dit zijn stoffen met stevige wevingen vaak op basis van een Two Ply en daar waar nodig een Popeline weving. Met deze speciale stoffen worden de mooiste Italiaanse ontwerpen gecreëerd. Profuomo heeft 3 collecties: The informalist, Sky Blue en 2.0.

De profuomo overhemden collectie The Informalist

De overhemden onder het label The Informalist kenmerken zich door een combinatie van klassiek en casual. Deze zijn ontwikkeld voor mannen die zich het prettigst voelen in traditionele en stijlvolle kleding. De knopen van de The Informalist collectie zijn vastgezet met het extra sterke Ascolite. Met een Chicken feet of hanenpoot steek worden de knopen daarna extra goed vastgezet. Zo laten de knopen van Profuomo overhemden minder snel los.

De profuomo overhemden collectie Sky Blue

De Sky Blue overhemden van profuomo worden gemaakt met het oog voor detail en stijl. Ook de knopen van de Sky Blue collectie zijn vast gezet met ascolite en de hanenpoot steek.

De profuomo overhemden collectie 2.0

Profuomo 2.0 is een herontwerp van het originele design en is vlotter, ietwat strakker en vooral beter geprijsd voor de moderne  en jong professionele mannen.