Hoe maak ik mijn scheerapparaat schoon?

Je hebt een scheerapparaat gekocht, weer lekker scheren! Maar wat nou als hij na een tijdje vies is? Je kan je scheerapparaat niet zomaar onder de kraan gooien.

Onderhoud
Het is aan te bevelen om je scheerapparaat eens in de tijd te onderhouden. Vaak zit er een onderhoudspakketje bij, deze kun je ook vaak los erbij kopen. Wat daarbij helpt is een druppel olie in het scheerblok te gooien. Let hierbij op dat je er niet teveel in gooit.

Verder moet je wel om denken dat niet zomaar iedere soort olie gebruikt kan worden.Het beste is de olie die je kunt bkopen bij de specialist. Met de juiste soort olie gaat je scheerapparaat langer mee.

Automatisch schoonmaken
Soms zit er een automatische schoonmaak functie op, maak hier ook gebruik van. Deze reinigt je scheerapparaat niet 100% maar zorgt er wel voor dat deze redelijk wordt schoon gemaakt.

Schoonmaken met water
Je kan je scheerapparaat, niet alle scheerapparaten!!!, heel snel afspoelen met water. Dit kan niet als je het scheerblok al geopend hebt! Onder het scheerblok schoonmaken kan enkel met een tandenborstel. Vaak zijn er ook handige schoonmaakspary producten voor.

Advies
Vervang na elke 18 maanden het gehele scheerblok, deze kun je vaak los erbij kopen. Hierbij hangt het er wel vanaf hoe vaak je uiteraard je scheerapparaat gebruikt.

Zeker bij mannen will het nog als eens voorkomen dat het apparaat sneller zal sluiten. Dat komt vooral voor bij een zware baardgroei. In dat geval moeten o.a. het scheerblok eerder vervangen worden.

Natuurlijk kun je na 18 maanden ook een nieuw scheerapparaat kopen. De techniek wordt immers telkens weer verbeterd, en daarbij maakt het niet veel uit of je man of vrouw bent, en of de baard of de benen geschoren moeten worden.