5 tips voor als jij op zoek bent naar het perfecte boxkleed

Er is niets leuker dan om je kindje in een box te zetten en hem of haar te zien spelen. Maar als je een box hebt, dan wil je ook dat de boxkleden comfortabel en veilig zijn. Daarom is het belangrijk om te weten welk boxkleed je dient te kiezen om een goede speelplek voor je kindje te creëren. Hieronder geven we je vijf tips waarmee jij eenvoudig de juiste keuze kunt maken.

Tip 1

Kies een dikke boxkleed met schuim- of latex-topping. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak comfortabel blijft, zelfs na vele uren spelen en springen. Bovendien voorkomt dit dat er stof opstuift wanneer je kind erop rondspringt – wat beter is voor hun longen.

Tip 2

Vermijd synthetische materialen zoals polyester en nylon, omdat ze hitte vasthouden en daardoor oncomfortabel kunnen worden als het warm is. In plaats daarvan kun je beter gaan voor natuurlijke materialen zoals wol of biologisch katoengaren. Deze voelen koel aan op warme dagen maar houden ook warmte vast op koelere avonden, waardoor ze het hele jaar door comfortabel aanvoelen.

Tip 3

Kies een tapijt met anti-slip-laag of voeg rubberen mattenspikes toe aan de onderkant van het tapijt om te voorkomen dat hij verschuift als je kind er op speelt. Dit helpt ook bij het verminderen van schade die kan worden veroorzaakt door schuren of wrijven tussen de vloerbodem en het tapijt.

Tip 4

Het beste materiaal om mee af te stoffen (zodat stofdeeltjes uit de lucht worden gehouden) is microvezel doek gemaakt van polyamide vezels die microscopisch fijn gehechte vezels bevatten die superabsorberend zijn en 99% van alle stofdeeltjes uit de luchtopvangende ruimtes verwijderen, terwijl andere materialen slechts 10% van dergelijk stof verwijderen.

Tip 5

Probeer tapijten met felle kleuren of designs uit, want dit kan helpen bij visuele stimulatie waardoor je kindje meer betrokken raak bij wat hij of zij doet. Probeer verschillende soorten afbeeldingen uit zoals rechthoekige patronens of cirkelpatronens, afhankelijk van wat jouw kind interessant vind.

Conclusie

Nu weet je welke tips er zijn om een goed boxkleed te vinden. Je hoeft niet meer urenlang online te zoek naar informatie over wat goed is voor jouw baby’s speelruimte; alleen al door onze tips in gedachten te houden, ben je al goed op weg. Vergeet ook niet om altijd productrecensies te lezen voordat je iets koopt – dit helpt bij het maken van betere beslissingen over productkwaliteit en prijs/waarde-verhouding. Bovenal moet jouw baby comfortabel spelenderwijs genieten in hun speelruimte – inclusief hun boxkleed. Veel plezier met shoppen en succes met hetzelfde.

Bron: www.koeka.com