5 facts about Balance

5 facts about Balance

Als er een schoenenmerk genoemd moet worden dat zowel voorzien is van goede looks als van comfort, zullen veel mensen New Balance roepen. Het Amerikaanse merk is al sinds 1906 bezig met het ontwerpen en produceren van sneakers. Reden genoeg dus om aan te nemen dat het een tijdloze brand is met genoeg kennis over stijl, steun en support. Wat voorheen gear was voor topatleten, wordt nu ook gedragen als lifestyle schoenen. Daarom staan hieronder 5 feiten over de populairste NB editie; de New Balance 574, en waarom deze zo’n succes is.

1.

In tegenstelling tot vele andere grote schoenenmerken produceert New Balance hun sneakers al vanaf begin af aan in Amerika en Engeland. Dit betekent misschien dat ze ietwat duurder zijn maar ook dat het hoofdkantoor er met hun neus bovenop zit. Dit is een goede garantie voor een secure aanpak van de productie en kwaliteit van de schoen.

2.

De New Balance 574 (kwam uit in 1988) is ongetwijfeld het meest populaire en herkenbare model van New Balance. De schoen is een hybride en bevat de beste features van een aantal van de vorige modellen van het merk, zoals de upper van de NB997.

3.

De NB574 is in werkelijk alle mogelijke colorways en materialen te verkrijgen. Dit zorgde er 30 jaar geleden al voor dat de sneaker door veel verschillende muzikale subculturen werd gedragen, van Hardcore tot Hiphop. Vandaag de dag staan dragers er vaak niet bij stil dat de populariteit van de schoen begon in de performance wereld van deze scenes. Hoe de NB574 vroeger werd gedragen als een statement, zo wordt de gymp nu vooral gedragen als een casual model.

4.

Een jaar geleden kwam New Balance met een nieuwe editie van het 574 model; de NB574 sport. De suède en elastische upper vormt moeiteloos naar je voet en vormt zo de sockfit van de schoen. Met hun hardlooplijn in het achterhoofd creëerde New Balance een perfecte combinatie van een lichte, makkelijke schoen met de stijlvolle en stoere looks die we van het merk gewend zijn.

5.

Heb je relatief brede of juist smalle voeten? Dan zit je goed bij New Balance. De brand heeft een flinke selectie schoenen in veel verschillende maten, ook in de breedte van de schoen. Het merk zorgt er dus écht voor dat iedereen hun schoenen kan dragen en er optimaal van kan genieten.